Verzorging van wave haar

 
Verzorging van wave haar

 

De verzorging van wave haar is net als de kwaliteit van het wave haar erg belangrijk om lang plezier te kunnen hebben van uw haar-weave. Hoe duur uw haar-weave ook is geweest en mooi de kwaliteit ook is, het is al snel weggegooid geld als u de juiste verzorgingsregels niet in acht neemt. Ondanks dat het wave haar dat wij aanbieden is gemaakt van 100% echt mensenhaar, is het wel degelijk dood mensenhaar. Het haar wordt dus niet meer gevoed met de natuurlijke stoffen die het lichaam opneemt uit voedsel en afgeeft aan het haar. Natuurlijk aangegroeid haar wordt namelijk gevoed door ons lichaam vanuit de haarzakjes van waaruit ook de haren groeien. Om de haren te kunnen voeden, moet u deze voedingsstoffen daarom zelf toedienen.
 
Behalve voedingsstoffen, word in geval van wave haar ook geen natuurlijke oliën meer aangemaakt en afgegeven aan het haar. Bij natuurlijk haar worden deze oliën aangemaakt om te voorkomen dat het haar droog, broos en breekbaar kan worden. Om te zorgen dat wave haar toch de benodigde oliën krijgt, moet u deze oliën zelf aanbrengen. Behalve dure verzorgingsproducten, zijn een aantal relatief goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen middelen hiervoor geschikt. Olijfolie en kokosolie zijn bijvoorbeeld oliën die de eigenschap hebben om tot diep in het haar te trekken, zodat de haar van binnenuit kan worden beïnvloed. Ten opzichte van de eigen-huis-en-tuin olie, bevatten goede verzorgingsproducten behalve de benodigde oliën, vaak ook ingrediënten als vitaminen en proteïnen om aanvullend te voeden. Wij adviseren s ’avonds de olie aan te brengen en het gedurende de nacht te laten intrekken. Op deze manier kan het wave haar voldoende herstellen.  Breng nooit teveel oliën aan en breng het ook niet aan tot aan de hoofdkruin. Door teveel olie wordt het haar namelijk zwaar waardoor het gaat hangen en klitten kunnen ontstaan. Te vettig haar houdt ook gemakkelijk stof en andere viezigheid vast. Als de olie (teveel) onder de haar-weave wordt aangebracht, wordt de hoofdhuid en het eigen aangegroeide haar te vet door de combinatie van zowel de natuurlijke als de door u aangebrachte oliën. 
 

Wassen van wave haar

 
Wave haar moet net als natuurlijk aangegroeid haar gewassen worden als het haar te vettig is of te veel viezigheid bevat. De vettigheid is het gevolg van teveel natuurlijke aangemaakte of teveel aangebrachte oliën. Vettig haar houdt stofdeeltjes en andere viezigheid vast waardoor het haar zwaar wordt en het volume verliest. Een shampoo zorgt ervoor dat de haarschubben van de haar open komen te staan voor een goede reiniging. Net als natuurlijk haar, mag ook wave haar niet te vaak gewassen worden. Als wave haar te vaak wordt gewassen, wordt het snel droog en bestaat de kans dat het haarstuk langzaam loslaat. Door het haar één of maximaal twee keer per week te wassen wordt dit zo veel mogelijk beperkt. Een manier om uw wave haar tussen de wasbeurten verder te onderhouden, is met behulp van een droog haarshampoo. Een droog haarshampoo is een vloeistof of poeder dat direct op de (droge) haren kan worden aangebracht. Nadat het in de haren is aangebracht, neemt het oliën en viezigheid wordt op. De ‘droge’ shampoo kan na de behandeling weer gemakkelijk (met de afvalstoffen) worden uitgeborsteld. Het haar is na deze behandeling weer luchtig als na een wasbeurt waardoor het volume weer hersteld.


wave haar
Droge shampoo


 

Als de voorkeur toch wordt gegeven aan het vaker ‘nat’ wassen van de haren, adviseren wij u het wave haar niet helemaal tot aan de hoofdhuid te wassen. Wast u de haren dan alleen vanaf de haartoppen tot het midden van de haren. Het is daarnaast belangrijk bij een wasbeurt, de shampoo niet te hard in te wrijven en zacht stromend water te gebruiken om de shampoo weer uit te wassen. Het haar wassen met lauw water is altijd beter dan het gebruik van heet water.
 

 

Voorkom droog wave haar


wave-haar


Droog haar is de grootste zorg in de verzorging van een mooie haarbos. Toch hebben velen last van droog haar. Ongunstige weeromstandigheden, uitstootgassen, krul- of steiltangen, föhns, gechloreerd water, zweet, kleurbehandeling  en verkeerde of  slechte haarverzorgingsproducten zorgen ervoor dat uw haar gemakkelijk uitdroogt. Om droog haar zoveel mogelijk te voorkomen, is het voor u noodzakelijk de juiste maatregelen te nemen. Dit geldt zowel voor uw eigen natuurlijke haar als voor uw wave haar. Bepaalde haartexturen zoals kroes haar en krullend haar drogen van natura sneller uit dan de steile(re) haartypen. De reden hiervan is dat steil (recht) haar gemakkelijker vocht kan doorgeven tot aan de haarpunt. Een goede vergelijking om dit te kunnen begrijpen, is het drinken van water door een rietje. Het is veel gemakkelijker door een recht rietje water op te zuigen dan door een gebogen rietje. Hetzelfde principe vindt plaats in de gekrulde en kroezige haar. Vocht (hydratatie) bereikt hierdoor veel moeilijker de haarpunt met als gevolg dat de haar(punt) sneller uitdroogt. Als u uw haren wilt beschermen tegen uitdroging, is het dus van belang uw haar een handje te helpen. Dit geldt des te meer als u een langere haarlengte moet onderhouden. Ook hier geldt namelijk dat het vocht moeilijker de haarpunt kan bereiken, omdat een lange(re) afstand door de haar moet worden afgelegd.


Haar-weave gemaakt van 100% mensenhaar (zonder toevoegingen), droogt op eenzelfde wijze uit als uw aangegroeide haar indien onvoldoende hydratatie (bevochtiging) in de haar plaatsvindt. Het grote verschil met uw natuurlijke haar, is dat wave haar niet meer bevochtigd wordt vanuit uw lichaam. De bevochtiging van uw wave haar is daarom volledig afhankelijk van het vocht dat u zelf toedient.

Het eerste en belangrijkste middel dat u dient te gebruiken, is een goede conditioner. Een (goede) conditioner zorgt er namelijk voor dat het haar vochtregulerende middelen kan opnemen. Een conditioner sluit (na een wasbeurt) de openstaande haarschubben, zodat het haar weer beschermt kan worden door de haarschubben. De haren voelen na het gebruik van een conditioner dan ook zeer glad en zacht aan. Het aanbrengen van de conditioner op nog vochtig haar, zorgt voor een verbeterde opname. Een goede haarconditioner helpt om de buitenste laag van het haar weer te herstellen en vult eventuele beschadigde plek weer op. Om optimaal gebruik te kunnen maken van een conditioner, dient deze ongeveer 15 minuten in te trekken. Hierna kan de conditioner weer worden uitgewassen en is het haar zacht en weer gemakkelijk te stijlen.
 


moisturizer
 Conditioner


Een tweede belangrijk middel om droogheid van uw wave haar tegen te gaan is een goede moisturizer. Een moisturizer (of een ‘leave-in conditioner’) zorgt ervoor dat vocht in het haar wordt aangebracht. Het lijkt een open deur, maar het meest belangrijke ingrediënt dat een moisturizer moet bevatten is water (aqua). Een goede moisturizer bevat verder een goede balans tussen vocht (water), vetten (olie) en voedende ingrediënten (proteïnen). De olie is in het bijzonder belangrijk om het vocht goed te verpakken of te sealen, zodat het niet uit de haar weg kan vloeien.  Niet alle oliën zijn goede oliën. Zoals al eerder genoemd, zijn olijfolie en kokosolie de juiste oliën om uw haar te voeden. Andere goede vetten die u in een goede moisturizer kunt vinden, zijn shea boter en Jojoba.


moisturizer

Leave-in conditioner

conditioner
Moisturizer
 

Een derde belangrijk onderdeel om droog wave haar tegen te gaan, is het gebruik van de juiste stylingproducten. Vermijdt alcohol-dragende producten. Alcohol-dragende producten dragen juist bij aan de uitdroging van haar. Een haarvriendelijke alcohol dragend ingrediënt dat overigens geen droogheid veroorzaakt en juist te vinden is in veel goede moisturizers is: vetalcohol. Houdt u haar in balans en voorkom droogte. Alleen dan houdt u uw haar-weave mooi. 
wave haar
Algemene richtlijnen voor de verzorging van wave haar


Plezier van haar-weave kan aanzienlijk worden verlengd door het goed te verzorgen. Het plezier van haar-weave kan echter ook aanzienlijk worden verkort als u het niet doet. Hieronder vindt u algemene richtlijnen voor het gebruik van wave haar producten gemaakt van mensenhaar. Omdat het verschillende wave haar unieke kenmerken heeft, kunt u uw kapper of styliste raadplegen voor specifieke instructies. Indien u de instructies niet opvolgt, bestaat de kans dat het haar verward raakt of zelf gaat klitten. 
 1. Was wave haar na ontvangst voordat u het laat inweven. Gebruik hiervoor een milde shampoo in koud water en reinig het haar erin. Spoel het haarstuk daarna grondig uit. Pers het overtollig water uit met een handdoek en laat het haar hierna natuurlijk drogen. Let op dat u het haar niet laat drogen in de zon;
 2. Nadat het wave haar is ingeweven, adviseren wij het haar minimaal één keer per week te wassen en met een conditioner aansluitend te behandelen. Gebruik bij het wassen zacht stromend water en wrijf zacht de shampoo in voordat u he uitspoelt. Wring overvloedig water uit het haar en laat het hierna natuurlijk drogen. Wikkel de haren niet in een handdoek.
 3. Haal verwart of geklit wave haar in uw haar-weave voorzichtig uit de war vóór het wassen, maar wrijf of draai het haar hierbij nooit. Bij strakke knopen mag een stoker worden gebruikt.
 4. Gebruik een groot getande kam of uw vingers om het haar te kammen als het wave haar nat is.
 5. Kam krullend niet met een borstel, maar ook voorzichtig met uw vingers. Door het gebruik van een borstel beschadigt u het haar snel doordat het gemakkelijk vasthaakt.
 6. Borstel steil haar in een neerwaartse beweging rechtstreeks richting de haartoppen. Begin altijd onderaan en werk daarna langzaam omhoog.
 7. Wikkel uw wave haar voor het slapen gaan in een hoofddoek of een haarnetje. Hierdoor wrijft het haar niet tegen het kussen waardoor beschadigingen tijdens het slapen zoveel mogelijk voorkomen worden.

 

 

Adviezen van topstilisten (geldt ook voor wave haar) 


Of u op zoek bent naar de perfecte kleur, veel volume of gezond haar, de volgende tips helpen mee aan het gewenste resultaat. De top 10 adviezen van stylisten zijn:

 1. Zoek een shampoo die niet teveel schuimt. Veel schuim betekent namelijk niet altijd dat het haar hierdoor het meest schoon wordt. Een shampoo die teveel schuimt, bevat vaak veel sulfaten die resten in het haar achterlaten. Hierdoor lijkt en voelt het haar al weer snel vies. Wij adviseren shampoos met een zoveel mogelijk sulfaatvrije formule.
 2. Geef uw haren een korte koude douche, voordat u uit de douche stapt. Het koude water zorgt ervoor dat de haarschubben in de buitenste laag van het haar zich afdichten. Hierdoor wordt het haar beter beschermd tegen alle van buiten komende invloeden.
 3. Gebruik zowel warme en koude temperaturen als u de haren droogt. De afwisseling tussen koud en warm, helpt de haarstijl en de toename van het volume van het haar.
 4. Gebruik een haarmasker in de periode tussen het verven van het haar. De gaten in de haren worden hierdoor weer opgevuld en vocht ingebracht. De (nieuwe) kleur zal weer meer en langer een heldere glans geven.
 5. Gebruik geen handdoek om de natte haren in te wikkelen na het wassen. De ruwheid van de stof wrijft namelijk tegen de haarschubben aan waardoor deze in tegengestelde richtingen beginnen uit te wijzen. In plaats daarvan, kunt u beter het overtollige water uit het haar wringen met de eigen handen. Hierna mag u het haar vijf of tien minuten op een natuurlijke wijze later drogen voordat u het verder droog föhnt.
 6. Voeg producten waarmee u het haar wilt vormgeven altijd 10 minuten eerder aan het haar toe dan u begint met vormgeven.  Doordat het product 10 minuten de kans heeft in het haar te trekken, kan het haar optimaal gebruikmaken van het product.
 7. Gebruik droogshampoo preventief. In plaats dat u de droogshampoo gebruikt om vuil op te nemen uit het haar, voegt u wat droogshampoo toe aan de haarwortels na het wassen en drogen van het haar. Ondanks dat het haar al is gereinigd door het wassen, zorgt de droogshampoo voor een beschermende laag waardoor vuiligheid en olie geen kans hebben vast te hechten aan de haren. Als bonus geeft het ook nog eens extra volume.

Het  verzorgen van wave haar is minimaal zo belangrijk als het verzorgen van uw eigen haren. De haar-weave producten die wij u aanbieden, worden in de meeste natuurlijk vorm aangeboden. Om het wave haar in optimale conditie te houden, adviseren wij u dat u zich houdt aan de gegeven aanvullende verzorgingsmaatregelen. Goed onderhouden wave haar, kan 8 tot 12 weken worden ingehouden. Na deze periode adviseren wij het uit te halen. Als de haar-weave namelijk langer wordt ingehouden, groeit het haarstuk uit verband door de groei van het natuurlijk haar. Het haar-weave-koord wordt dan duidelijk zichtbaar en het natuurlijke haar zelf begint te vast te klitten. Na het uithalen, kan het wave haar weer worden gebruikt door het opnieuw in te laten weven.

Als u ons wave haar wilt uitproberen, kunt u één van onze haar-weave producten bestellen via de assortimentpagina's. Heeft u nog aanvullende  vragen en / of tips, horen wij natuurlijk graag van u via het onderstaande contactformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van onze producten, acties, verzorgingtips en trends, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en 'Like' ons via Facebook of Twitter.Bron: Verzorging van wave haar
http://www.haarweaves.nl/verzorging-van-haar-weave


 

Volg ons

Volg ons

via onze social media kanalen