Haartexturen, kleuren en maten wave haar

 
Haartexturen, kleuren en maten haar-weave

Haar-weave is te verkijgen in de verschillende haartexturen van menshaar. Deze haartexturen variëren van zeer stijl tot extreem gekruld of kroezig. Het is daardoor niet alleen mogelijk andere haartexturen te dragen dan de eigen haartextuur, maar ook om deze haartexturen af te wisselen met behulp van haar-weave. De namen van de verschillende haartexturen kunnen verschillen per aanbieder of zelfs per merk, maar in grote lijnen zijn drie haartexturen te onderscheiden, namelijk de steiltexturen (straight), de golftexturen (wave) en de krultexturen (curl). De drie hoofdcategorie haartexturen zijn bij hair-weave weer te onderverdelen in een aantal varianten binnen de categorie. Om een idee te krijgen van de mogelijke varianten haar-weave, worden de meest voorkomende haartexturen omschreven: 


 

Haartexturen haar-weave of hair-weave


Bij deze een impressie van de meest voorkomende haartexuren bij hair-weave:

 


haar-weave 
 


Haarkleuren haar-weave

 
De kleur van mensenhaar wordt bepaald door het pigment in de haarschors (de cortex). De pigmentkleuren van haar zijn zwart, rood en geel. De kleuren die het meest aanwezig zijn, bepalen de uiteindelijke haarkleur. Behalve in de natuurlijke haarkleuren, is haar-weave ook te krijgen in verschillende gemanipuleerde kleuren. Deze kleuren worden gecreëerd met behulp van een chemische kleuring. Onbehandeld wave haar is nooit gekleurd en krijgt daardoor de kwaliteit ‘Virgin’. Als haar tijdens de levensduur wordt gekleurd, mag deze niet meer als ‘Virgin’ worden aangemerkt en/of als zodanig worden verkocht. Helaas bieden veel haar-weave producenten, grote merken en retailers toch gekleurde haar-weave producten aan met de kwaliteitsvermelding ‘Virgin’. Hiermee wordt de koper misleidt. Door de ondeskundigheid van veel retailers, zijn zij zich overigens niet altijd bewust van deze valse vermeldingen en misleiding. De kleuren van haar-weave worden aangeduid met een nummer. Bij de keuze van een haarkleur, kan de kleur dus op zicht en op nummer worden uitgekozen. Plaatjes of verpakkingen kunnen een vervormd kleurbeeld geven. Op basis van het nummer kan met zekerheid de gewenste haarkleur wave haar worden gekregen. Hieronder is een kleurentabel weergeven op nummer en met de kleuromschrijving van de meest voorkomende kleuren. 
 

wave haarAlle haar-weave producten van ‘Haarweaves.nl’, zijn onbehandeld (VIRGIN) en hebben de kleur die het meest overeenkomen met 1B. Dit zijn de natuurlijke haarkleuren van PeruviaansIndiaas en Braziliaans haar. Omdat al onze haar-weave producten zijn gemaakt van echt mensenhaar van een zeer goede kwaliteit, kan het haar achteraf worden gekleurd in alle gewenste kleuren zoals dat ook kan met natuurlijk haar.

 

Lengtematen haar-weave


Net als de verschillende haartexturen en kleuren, is haar-weave of hair-weave te krijgen in verschillende lengtematen. De lengtemaat van wave haar wordt voornamelijk aangeboden in inches, de Engelse lentemaat. 1 inch (“) is gelijk aan 2,54 centimeter (cm). Hieronder vindt u een omrekentabel van inches naar centimeters. 

 

haar-weave lengtemaat tabel
 8 inch  ± 20 cm    18 inch  ± 45 cm
 10 inch  ± 25 cm    20 inch  ± 50 cm
 12 inch  ± 30 cm    22 inch  ± 56 cm
 14 inch  ± 35 cm    24 inch  ± 61 cm
 16 inch  ± 40 cm    26 inch  ± 66 cmDe lengtemaat van haar-weave wordt gemeten vanaf het weave-koord tot aan de haarpunten. Bij deze meting mag de haar-weave worden gestrekt. Haartexturen met een krul of golf lijken daardoor korter dan steile haartexturen. Houdt daarmee rekening als u kiest voor een textuur die anders is dan de textuur die u gewend bent. Als u na het gebruik van een steile haartextuur, kiest voor een textuur met een golf of krul, kuntt u een langere lengtemaat gebruiken om dezelfde lengte voor het zicht te krijgen. Als na het gebruik van golvende of gekrulde haartexturen, wordt gekozen voor een steile haartextuur, kunt u juist een kortere lengtemaat gebruiken om dezelfde lengte voor het zicht te krijgen. Let op: als u twijfelt aan de lengtemaat, kunt u beter een langere maat kiezen, omdat het wave haar altijd kan worden bijgeknipt. 

 
haar-weave


Hoe de lengtes vallen bij de verschillende wave haar texturen, is te zien op het volgende plaatje:

              haar-weave                                                                                                                                          


Hoeveel pakken u nodig heeft, is afhankelijk van de breedte van de baan haar-weave. De breedte van de baan is afhankelijk van de lengtemaat, omdat ieder pak 100 gram wave haar bevat. Dus hoe langer de lengtemaat hoe korter de breedte van de baan is. De baanbreedte bij 10 tot 16 Inch is ongeveer 240 cm, van 16 tot 24 inch is ongeveer 200 cm en 24 tot 30 inch ongeveer van 160 cm. Uit de onderstaande tabel kunt u aflezen hoeveel pakken u ongeveer nodig heeft per lengtemaat om een mooie nieuwe haarbos te creëren.
 
haar-weave
     

Voor aanvullende vragen over haartexturen, kleuren en maten, horen wij graag van u. Indien u voldoende weet en u wilt graag haar-weave bestellen, kunt u hiervoor onze assortimentspagina' s bezoeken. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom onze site, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en 'Like' ons via Facebook of Twitter.


Bron: Haartexturen, kleuren en maten (hair-weave)
www.haarweaves.nl


 

< >Volg ons

Volg ons

via onze social media kanalen